Waar kun je het best jouw hond kopen?

Ben jij op zoek naar een leuke, lieve hond? Dan moet je goed opletten. Er zijn een heleboel verschillende manieren om een hondje te kopen, maar helaas zijn niet alle verkooppunten even betrouwbaar. Het is daarom belangrijk dat je weet waar je op moet letten, en vooral waar je een gezonde hond kunt vinden. Wij helpen je graag op weg. In dit artikel vindt je drie plekken waar je hondjes kunt kopen, en waar je bent verzekerd van een leuke, lieve én vooral gezonde viervoeter.

De dierenwinkel

Ben jij online al op zoek gegaan naar hondjes? Dan zul je vast bij hondenfokkers zijn uitgekomen. Het is heel belangrijk om niet direct voor de fokker met de laagste prijs te kiezen. Dit kan namelijk een illegale fokker zijn, of een fokker die niet goed voor de honden heeft gezorgd. Om dit te voorkomen is het slim om referenties te vragen aan anderen. Dit kan aan vrienden en familie, maar vergeet ook vooral de lokale dierenwinkel niet. Zij verkopen misschein geen hondjes, maar de meeste dierenwinkels hebben wel goede connecties. Hoogstwaarschijnlijk kunnen zij je in contact brengen met een betrouwbare fokker.

Het dierenasiel

Ben je niet speciaal op zoek naar een puppy, en vind je het juist leuk om een wat oudere hond een goed thuis te geven? Dan is het dierenasiel helemaal iets voor jou! Hier vindt je een heleboel dieren, waaronder veel honden; die op zoek zijn naar een nieuw baasje. Het fijne aan een dierenasiel, is dat je niet direct een keuze hoeft te maken. Je kunt iets meer tijd met de hond doorbrengen, voordat je hem officieel adopteert.

Honden kwekers

In Nederland vind je een heleboel zogenoemde honden-kwekers. Dit zijn mensen wiens eigen honden een nestje hebben gekregen. Deze kleine puppy’s worden dan weer doorverkocht aan nieuwe eigenaren. Kwekers vinden het héél belangrijk dat hondjes op een goede plek terechtkomen. Dit zie je terug in de tijd die je spendeert aan het kopen van een hond. Kwekers zullen je bijvoorbeeld eerst allemaal vragen stellen, en ervoor zorgen dat jij een goed baasje bent voor hun hond.

Tips voor het verzorgen van je hond

Heb jij een trouwe viervoeter in huis genomen? Wat ontzettend leuk! Honden zijn natuurlijk de gezelligste huisdieren die er zijn, maar ze vergen wel wat aandacht. Zo moet je ze bijvoorbeeld dagelijks mee uit wandelen nemen. Niet alleen zodat ze hun behoefte kunnen doen, maar ook zodat ze lekker vee... Lees

Het deelnemen aan een hondenshow

Ben jij ook zo trots op je trouwe viervoeter? Dan is deelnemen aan een professionele hondenshow misschien wel wat voor jou. Tijdens een hondenshow worden de mooiste honden aan een publiek getoond door middel van het lopen van een parcour. Uiteindelijk word er dan één winnaar gekozen, die word gekro... Lees