Het deelnemen aan een hondenshow

Ben jij ook zo trots op je trouwe viervoeter? Dan is deelnemen aan een professionele hondenshow misschien wel wat voor jou. Tijdens een hondenshow worden de mooiste honden aan een publiek getoond door middel van het lopen van een parcour. Uiteindelijk word er dan één winnaar gekozen, die word gekroond tot de beste hond. Ben je nieuwsgierig geworden, en wil je meer weten? Lees dan vooral verder, want in dit artikel lees je precies wat er van je verwacht word als je deelneemt aan een hondenshow.

Er worden eisen gesteld

Niet zomaar iedere hond mag meedoen aan hondenshows. De lat ligt namelijk behoorlijk hoog, en je hond moet dan ook voldoen aan een heleboel eisen. Zo moet iedere hond bijvoorbeeld in het bezit zijn van een stamboom. Niet iedere hond heeft zo’n stamboom. Alle rashonden staan vermeld in het Nederlands Honden Stamboek. Heeft jouw hond geen stamboom? Dan kan hij helaas niet deelnemen aan de hondenshow.

Trainen met je hond

Heb jij je hond officieel aangemeld? Dan begint het nu pas! Je moet namelijk gaan trainen met je hond, zodat jullie een goede kans maken op de hoofdprijs. Er worden verschillende disciplines getest bij hondenshows, maar de belangrijksten komen allemaal langs tijdens het parcour. Hier loop jij, samen met je hond, een rondje over het podium terwijl je hond allerlei trucjes moet doen. Hij moet bijvoorbeeld rennen over een wipwap, door een tunnel lopen en door een hoepel springen. Het is belangrijk om dit van tevoren te oefenen, zodat je hond niet angstig word bij het zien van een knaloranje pion.

Je hond moet er verzorgd uitzien

De jury kijkt niet alleen naar de energie van de hond, maar ook naar het uiterlijk. Het is dus belangrijk dat je hond gezond én netjes is. Let op, want niet ieder hondenras vereist dezelfde verzorging. Sommige honden moeten van tevoren naar de kapper, terwijl andere honden bijna geen haar hebben. Weet je niet goed wat jouw hond nodig heeft? Schroom dan niet om jouw lokale hondentrimmer om hulp te vragen. Samen zorgen jullie ervoor dat jouw hond een goede kans maakt op de eerste plek!